Черните трюфели са по-бюджетни, за разлика от другите видове и затова са по-разпространени. Открийте света на продуктите от трюфели - насладете се на висококачествени деликатеси от трюфели и гъби, които ще подобрят кулинарното ви преживяване. Отдайте се на земните, пикантни вкусове, с които се славят трюфелите, и позволете на Терарос ЕООД да бъде вашият надежден партньор в доставката на висококачествени продукти с трюфели, направени със страст и опит. Партнирайки си с реномирани италиански доставчици, ние гарантираме, че нашите продукти от трюфели са изработени прецизно и внимателно. Деликатесните гъби, произвеждани в северната ни съседка, се изнасят за Италия, където една част се реализира в прясно състояние на местния пазар, а друга се преработва в различни продукти като зехтин, гъби в марината, пастет и др. Как се съхранява трюфел, за да запази свежестта си най-дълго? Благодарение на наситения си аромат трюфелите се използват в много ястия. Голям проблем напоследък обаче се оказват търговците, които са алчни за много пари и започват да изкопават трюфелите още през април срещу високи изкупни цени. Нежно съчетание на два полезни продукта с натурален състав и подходящи за всяка трапеза.
Издигнете нивото на ястията си с есенцията на Италия и се наслаждавайте на вкуса на лукса с всяка хапка. Те се стремят да си купят трюфели, с които да украсят храната си. Черен трюфел (Tuber melanosporum): Смятат се за едни от най-популярните видове трюфели, заради интензивните аромати и вкусове, които притежават. През петата година от засаждането на дръвчетата можем да очакваме да получим първите черни и бели свежи трюфели трюфели. След това остава редовно да се коси и почиства земята около дръвчетата. За да стигнем до тях, ни трябват подходящи кучета, които да ги открият, защото те растат на десет или двадесет сантиметра под земята. За плоюи от 1 до 5-6 дка са достатъчни 2-3 проби. Тъй като срокът Събиране на трюфели годност е само няколко дни, се носят слухове за купувачи, платили 100 000 евро, но принудени да се откажат от скъпата си стока, тъй като не са я използвали навреме. Има стотици видове от тези подземни гъби, но само няколко от тях се консумират. Събирачи на трюфели и търговци на гъби от цялата страна организираха протест в центъра на София във вторник.
Чувства се добре във варовите почви и затова го има в цяла Северна България - Видинско, Монтанско, Врачанско, до морето. Те са особено популярни във френската кухня. Те обаче отказваха, защото смятаха, че само италианските са качествени. Те се обявиха против законови промени, които регламентират дейността им. Инфектиране - Подходящите дървета за инфекцията са обикновеният лешник и дъбът, които са често срещани у нас. При лешниците производителите залагат на сорта Tonda Gentile Romana, тъй като добивът му е висок и винаги има пазар за тази култура, отбелязва Николета Симон. Тези четириноги са използвани за лов на трюфели от векове и се справят отлично с тази задача, благодарение на силното мощния си нос и желанието да се учат. Тези трюфели обикновено се берат от късна пролет до ранна есен. Обикновено се използва много малко количество от гъбата, защото е много ароматна. След тях обаче нищо не вирее, защото те буквално унищожават находищата на гъбите. Добрите условия, засиленото търсене на трюфелите в последните години и изчерпване или унищожаване на част от находищата им поради големия интерес в някои европейски държави, са част от факторите България да има репутация на едно от ключовите места за откриване на трюфели.
Терен. Подходящи са карстови почви от pH 7 до pH 8,5. Препоръчителни са наклонени терени и дерета в близост до водни басейни като реки или езера. Варовитите почви и смесените гори създават идеална среда за растеж на трюфели. Рецепта за Катино мезе е тук, него поднесох с Мелнишки рубин и Каберне Совиньон на Златен Рожен. Екипът на "Бразди" се срещна с него. Смесвайки 25 г масло със зехтин, запържете брашното върху него за две минути. Бонбони трюфели се приготвят много лесно и на практика само от две съставки - шоколад и сметана. Бял трюфел (Tuber magnatum): Често наричани трюфели Алба, те са най-ексклузивните и ценени от всички трюфели, защото се откриват много трудно и често са в ограничени наличности. Трюфелите са редки, ядливи подземни гъби от рода Tuber. Цените им обикновено започват от 1000 евро за килограм. Винаги може да загреете сметаната на котлона, но няколко минути в микровълновата ще я нагреят достатъчно, за да разтопи шоколада. Днес ще се опитам да представя пред вас класическата рецепта за шоколадови трюфели, но преди това ще споделя и тяхната история. Отглеждането на трюфели на българска почва става популярно през 80-те години, но интересът е повече любителски, отколкото свързан с предприемачеството.